De Weiden - Adopteer een koe

Vanaf 2020 is de Weiden aangesloten bij stichting Adopteer een Koe. Deze stichting promoot de boer-burger verbinding en wil op een laagdrempelige manier burgers in contact brengen met de agrarische sector. Bij De Weiden doen we hier graag aan mee. Bij ons kiest u dan ook helemaal zelf de koe die u wilt adopteren!

Door een koe te adopteren, voel u zich vanzelf ook een beetje boer(in). U ervaart het boerenleven en doet mee aan de cyclus van de natuur. Vanaf de geboorte tot aan de laatste levensdagen, van de opwarmende lente tot aan de koude winter. Ook voor kinderen zijn dit hele speciale ervaringen. Het is erg waardevol in contact te staan met de dieren en te leren waar zuivel en vlees echt vandaan komt.

Wat kost een adoptiekoe?

 

Een koe adopteren kost € 50,00 per jaar. 

80% van dat bedrag gaat rechtstreeks naar de boer(in). Hij of zij gebruikt dat geld voor duurzame ontwikkeling van het bedrijf. Er kunnen dingen mee worden aangekocht die het welzijn van de koeien of de duurzaamheid van de boerderij vergroten. Te denken valt bijvoorbeeld aan een waterpomp op zonne-energie voor de koeien in de wei.

Wat krijgt u van ons? 

Wie bij ons een koe adopteert, krijgt allereerst een adoptie certificaat waarop staat dat u de koe geadopteerd heeft. Daarnaast ontvangt u (in elk geval minstens twee keer per jaar) een uitnodiging voor een Open Dag waarbij u de koe, de boer, de boerin en het bedrijf beter kunt leren kennen. Ook wordt u door middel van nieuwsberichten van de boer(in) op de hoogte gehouden van het leven op de boerderij en alle ontwikkelingen. Elk seizoen krijgt u een digitale nieuwsbrief van de stichting. 

Wie kan er een koe adopteren? 

Koedobon

In principe kan iedereen een koe adopteren. U kunt het alleen doen, maar ook als gezin, met de hele klas of als groep. In het geval van een adoptie met meerdere personen vragen we u wel om één contactpersoon aan te geven. Op de boerderijdagen is iedereen vervolgens welkom.

Het is ook mogelijk een adoptiekoe cadeau te geven in de vorm van een Koedobon. Erg leuk voor verjaardagen, jubilea et cetera. 

Hoe adopteert u een koe? 

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. We heten u die dag van harte welkom op onze boerderij en laten alle koeien zien die beschikbaar zijn om geadopteerd te worden. U krijgt gelijk een rondleiding over het bedrijf en we vertellen graag alles over de koe waarop uw keuze is gevallen.

Indien u onderstaand formulier bij het bezoek aan de boerderij ingevuld meeneemt, doen wij de rest. De geadopteerde koe kunt u zo vaak bezoeken als u wil, met inachtneming van de regels.

Adoptieovereenkomst 2020
PDF – 285,9 KB 506 downloads