Adopteer een koe

Word vriend(in) van de boerderij en adopteer een koe

Vanaf 2020 zijn wij aangesloten bij stichting adopteereenkoe. Deze stichting promoot de boer-burger verbinding om op een laagdrempelige manier de burger in contact te brengen met de agrarische sector. En hoe bijzonder is het dan dat je ook nog eens een koe die je zelf mag uitzoeken kunt adopteren. 

Door zelf een koe te adopteren voel je jezelf ook een beetje boer(in). 
Je ervaart en je doet mee aan de cyclus van de natuur, vanaf de geboorte tot aan de laatste levensdagen. Van de opwarmende lente tot aan de koude winter. Ook voor kinderen zijn dit "echte" ervaringen; en dat mag best eens naast alle virtuele ervaringen op de computer. 

 

Wat krijg ik? 

Je krijgt in elk geval minstens 2 keer per jaar een uitnodiging voor een boerderij dag waardoor je de koe, de boer, de boerin en het bedrijf beter kunt leren kennen. Ook wordt je over het leven op de boerderij en alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden door nieuwsberichten van de boer(in) en je krijgt elk seizoen een digitale nieuwsbrief van de stichting. 

Ook krijg je een adoptie certificaat, en als het klikt met de boer(in) krijg je nog veel meer

Wat kost een adoptiekoe?

Een koe adopteren kost €50,00 per jaar per koe. 

€40,00 van het bedrag gaat rechtstreeks naar de boer(in). Hij/zij gebruikt dat voor duurzame ontwikkeling van het bedrijf door bijvoorbeeld:

* een waterpomp op zonne-energie aan te schaffen voor de koeien in de wei,

* andere dingen aan te schaffen die het welzijn van de koeien of de duurzaamheid     van de boerderij vergroten,

* en........misschien heb jij wel een idee? 

Wie kan er een koe adopteren? 

Je kunt alleen, als gezin, klas of groep een koe adopteren. Wel vragen we om 1 contactpersoon. Op boerderijdagen is iedereen welkom

Je kunt ook iemand een adoptiekoe als cadeau geven in de vorm van een KOEDOBON voor verjaardagen , jubilea, enz. 

Hoe adopteer je een koe? 

Maak via het contactformulier een afspraak met ons en we laten je alle koeien zien die beschikbaar zijn om geadopteerd te worden. Je krijgt een rondleiding over het bedrijf en we vertellen je graag alles over de koe waar je keuze op is gevallen. 

Ook kun je je eigen koe zo vaak als mogelijk bezoeken. Hier hebben we wel enkele regels voor maar daar vertellen we je graag over. 

 

Als je onderstaand formulier bij het bezoek aan de boerderij al ingevuld mee wil nemen, dan doen wij de rest. 

Adoptieovereenkomst 2020
PDF – 285.9 KB 34 downloads