Waarom coachen met paarden?

Iedereen weet wat paarden zijn. Je ziet ze in de wei of hebt er misschien al eens op gereden.
Ik zet mijn pony's in tijdens verschillende coach trajecten. Ze geven ons inzichten in zaken die anders wellicht niet aan bod zouden komen. Het coachen met paarden en pony's is puur, laagdrempelig en zorgt dat we sneller tot de kern komen. Zweverig? Hoe dan, als je een bijzonder vriendelijk dier van ongeveer 300 kilo voor je hebt staan!
We doen ons allemaal heel erg sterk voor, stukje zelfbehoud misschien of jezelf niet laten kennen. Wie zal het zeggen wat er bij jou allemaal speelt. Mensen om ons heen houden we gemakkelijk "voor de gek". Want ga zelf eens na als iemand aan je vraagt "hoe is het met je"? Wat is jou antwoord? 
Het gaat eigenlijk altijd wel goed met je......herkenbaar? 

Paarden coaching kan jou op weg helpen naar gedragsverandering in samenwerking met een van de pony's. Doordat we gebruik maken van de non verbale signalen van de pony wordt je bewust gemaakt van je eigen (vaak onbewuste) gedragspatronen. 
Ik werk samen met mijn pony's als een hecht team; ik als coach die het gesprek verbaal leidt, en de pony die mij non verbaal bij staat. 
Paarden en pony's zijn van nature prooi,- en kuddedieren. Voor hun is het van levensbelang een duidelijke communicatie te hebben, dit is hun overleving strategie.

Paarden en pony's communiceren grotendeels via lichaamstaal. Het behoeft dus geen uitleg dat we de dieren geen kunstjes aanleren. Ze reageren vanuit hun natuurlijk instinct. 

We hebben allemaal een groot vermogen om (persoonlijk) te groeien. Soms heb je alleen even een extra zetje nodig om die groei ook daadwerkelijk door te zetten. Ik help jou op weg, door met je in gesprek te gaan en samen met de pony naar de oplossingen te zoeken die je altijd al bij je hebt. Met behulp van vele gesprekstechnieken gaan we onderzoeken wat jou belemmeringen zijn om inderdaad te veranderen. Zie het als omdenken: 

Tijdens een coach traject met paarden of pony's worden er geen lijstjes afgewerkt, geen spelletjes gespeeld et cetera. De pony's  lopen vrij om je heen en reageren precies zoals zij dat in de vrije natuur ook zouden doen. 
Voor het coachen met paarden is het overigens niet van belang of je ervaring hebt met paarden of pony’s.