De Weiden - Nieuws

februari 2022: 

2021 was een bewogen jaar voor ons, zowel prive als zakelijk. Uitdagingen hebben we het hoofd geboden en we gaan er in het nieuwe jaar met frisse moed tegen aan. Veel plannen die we in het loop van dit jaar gaan uitwerken. 
Als eerste is er natuurlijk Ravi, de jonge poedel reu die sinds 2020 bij ons woont. Hij groeit mooi uit en het is een heerlijke hond om je heen te hebben. Bij tijd en wijle nog een beetje onzeker maar dat heeft ook met zijn leeftijd te maken (nu 15 maanden). Vorig jaar hebben we afscheid moeten nemen van Bantu, en dit heeft toch wel enige rust in huis gebracht. Ze was ziek en ik had toch wel elke dag zorgen om haar. Ze heeft nu rust en is bij Didge.
Het verbouwen van ons vakantieverblijf was een goede zet, want veel mensen hebben ons vorig jaar weten te vinden, waar we natuurlijk erg trots op zijn! Alleen op deze manier kunnen we mensen laten zien en mee laten genieten van al het moois wat we hebben opgebouwd. 
We zijn alles weer in gereedheid aan het brengen voor een nieuw seizoen. Dit weekend verwelkomen we alweer de eerste gasten. Binnenkort is er meer ruimte om op een zeer unieke wijze de boerderij te beleven. Bennie heeft namelijk zelf een pipo wagen gebouwd die geschikt is voor 2 personen, die we in de loop van dit jaar ook gaan verhuren aan gasten (met de mogelijkheid om een klein tentje erbij te plaatsen voor kinderen). Houdt onze site en onze socials dus in de gaten. Volgen jullie ons al op facebook?
https://www.facebook.com/EducaboerderijdeWeiden

Hier kunnen jullie ook lezen wanneer er ingeschreven kan worden voor de speurtocht, een nieuwe activiteit op onze boerderij. Leer alles over de koe, geit of papegaai in een erg leuke speurtocht over de boerderij. Volgende week hebben we de eerste try outs en dan gaan we hem lanceren!

Onze geiten zijn allemaal weer drachtig en we verwachten midden maart de eerste lammetjes. Als alle lammetjes er zijn dan houden we natuurlijk weer een open dag. 
De datum dat onze koeien weer naar buiten gaan is in elk geval (onder voorbehoud) bekend dit jaar. Dat wordt zondag 10 april rond de klok van 13.00 uur. Komen jullie ook naar de koeiendans 2022? Jullie zijn van harte welkom. 

Via de verschillende kanalen houden we jullie graag weer op de hoogte van alle ontwikkelingen op de boerderij. Mochten jullie zelf eens een nieuwtje hebben of een leuke review willen schrijven als je bij ons op bezoek bent geweest, dan is dat natuurlijk helemaal te gek. 

 

Zomer 2021: 

BOEREN EN TUINDERS PAKKEN UIT DEZE ZOMER: 

Maak kennis met de voedselmakers van NL. 
‘Wij nodigen je graag uit om deze zomer te genieten van het platteland. Dat kan in je eigen omgeving en ook tijdens vakantie in eigen land’, zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. ‘Boeren en tuinders organiseren deze zomer op vele plekken in Nederland activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Met deze activiteiten zoeken boeren en tuinders op een positieve manier de verbinding met de samenleving.’
Ook wij doen hier aan mee. Zie voor het programma en activiteiten bij jou in de buurt: https://boerenentuinderspakkenuit.nl/

 

Juni 2021: Nauwe samenwerking met JONG! activiteiten uit Groenlo

De Weiden en Jong! zijn een nauwe samenwerking aangegaan. Samen zijn wij op het idee gekomen om een dagbesteding en werk/leerplek omgeving op touw te zetten. Re-integratie is ook mogelijk. Cliënten vanuit Jong! kunnen bij De Weiden werkzaamheden uitvoeren en leuke activiteiten doen. Er wordt een planning gemaakt welke mogelijkheden er zijn, zodat ieder cliënt een duidelijk beeld heeft van hoe een dag eruit kan zien. Het is ook de bedoeling dat de jongeren hier wat hebben geleerd en dit kunnen meenemen in de toekomst.

Juni 2021:

In de Week van de Gezonde Jeugd van 7 tot en met 11 juni aanstaande organiseert Team Agro NL de Boer-EN-Lunch. Melkveehouderij #deweiden doet ook mee met deze super toffe actie!!

 

 

15-1-2021: Bennie heeft deelgenomen aan het innovatieve programma "de boerenversneller" en hier is een 4 delige documentaire over gemaakt: 

https://www.nieuwsuitberkelland.nl/2021/01/beltrumse-boer-bennie-weiden-te-zien-in-serie-de-nieuwe-boerenfamilie/

31-12-2020: Nieuwsbrief 2020: NIEUWSBRIEF 2020.pdf

 

 

6-12-2020 Vandaag is Ravi bij ons komen wonen, een grote poedel reu van nu 8 weken. Hij is geboren op 5-10-2020 in Didam. 

26-9-2020 BOEREN BUREN DAG

 

BUREN DAG,  maar dan net even anders. 

Kom op zaterdag 26 september 2020 naar onze boerderij en maak kennis met onze kleinschalige, multifunctionele melkveehouderij. 

Stel nu die vraag aan de boer die je altijd al hebt willen stellen!

Toegang is gratis. 

De dag is doorlopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. 

 

21-7-2020 BELEEF DE BOERDERIJ CULINAIR

Op zondag 26 augustus (van 16.00 uur - 19.00 uur) nodigen wij u graag uit bij ons eerste culinaire evenement

Kom kennis maken met onze koeien, laat je rondleiden door boerin Monique en sluit de middag in stijl af met (h)eerlijk vlees van de BBQ, klaar gemaakt door kok John van Veenendaal van #culideli. Een unieke samenwerking!
Je kunt zelfs een kijkje nemen bij het melken van onze koeien. Boer Bennie neemt je mee en vertelt er graag meer over.
Waar: Schuurmansweg 6 Beltrum
Kosten: €35,00 per persoon (inclusief koffie, thee voldoende vlees en een drankje bij de maaltijd). Kinderen €15,00 per persoon.
Maximaal 30 personen. De middag kan doorgang vinden bij tenminste 15 aanmeldingen.
Opgeven voor 5 augustus 2020 via: mschreurs1@gmail.com

30-3--2020

Enkele maanden geleden ben ik gevraagd om stukjes te gaan schrijven voor een huis aan huis blad (Nieuws uit Berkelland). Ik schrijf graag en deel ook graag onze belevenissen op de boerderij met andere mensen. 

Bij deze mijn eerste column: https://www.nieuwsuitberkelland.nl/2020/04/een-boerin-vertelt/

1-2-2020

Altijd willen weten hoe wij onze koeien en kalfjes huisvesten? Of de Alpaca? 

Kom dan op 1 februari naar onze open dag en neem een kijkje in de "keuken" van de boer. 

Locatie: Schuurmansweg 6

Tijd: 12.00 uur - 16.00 uur

Toegang is gratis 

Opgeven gewenst via mschreurs1@Gmail.com

Nieuwbrief:

Klik hier om onze nieuwsbrief van 2019 te lezen. 

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig 2020

Februari 2019

BOERDERIJ IN DE KIJKER
Er zijn weer geit lammetjes geboren.
Kom op zaterdag 23 februari lammetjes knuffelen op onze boerderij aan de Schuurmansweg 6 in Beltrum, van 13.00 uur tot 16.00 uur laten wij je graag alles zien op onze boerderij.
Toegang gratis. Opgeven gewenst: info@de-weiden.nl
Tijdens deze middag kun je ook kennis maken met de unieke (coaching) programma's PONY POWER voor KIDS en PAARDENKRACHT voor PUBERS....

EERSTE LAMMEREN

De eerste lammeren van 2019 zijn geboren en doen het goed: Trijntje "van de Weiden" (V: Nick fan Witsenburg M: Rani van de Weiden), Tommie en Tessel "van de Weiden (V: Nick fan Witsenburg M: Loes van het Steegert)

Keuring geiten september 2018
Op 1 september zijn we weer met een hele auto volgeladen richting Huizen vertrokken voor de jaarlijkse CAE/CL vrije keuring op de totaal vernieuwde kinderboerderij van Myra Buursema https://kibohuizen.nl/

Al onze lammeren zijn weer opgenomen in het stamboek met mooie resultaten. Olaf van de Weiden, onze dekbok heeft zijn dekstatus weer verdiend voor de komende 2 jaar en is ook weer verhuurd aan kinderboerderij de Heuvel in Culemborg om hier enkele geiten te dekken. Wij hopen zelf dit jaar van geit Olaf lammeren te verwachten.

December 2013:

Onze boerderij bestond in december 2013 precies 40 jaar. Een unieke gebeurtenis omdat wij de derde eigenaren zijn. Drie verschillende generaties boerenfamilies op één bedrijf! Waar vindt u dat nog meer?

Wij vonden dit zeker een reden voor een feestje en hebben daarom in 2014 een kleine reünie gehouden. Dit deden we samen met alle buren, onze familie en natuurlijk de oude eigenaren. Onder het genot van een hapje en een drankje zijn er leuke verhalen uitgewisseld en heeft iedereen genoten van een reis door de tijd.

  • De boerderij is in 1973 door familie Bomers opgericht. Zij gaven de boerderij de naam ’t Leeftink.
  • In 1981 is de boerderij overgenomen door de familie Leemreize, waarbij de naam veranderde in ‘van het Zandt’.
  • In 2010 is de boerderij overgenomen door ons, de huidige eigenaren Bennie en Monique Weiden.