Boer-burger verbinding

2019 is een bewogen jaar geweest, waar veel boeren de barricades zijn opgeklommen om te vechten voor hun bestaan, en het begrip boer-burger verbinding lijkt belangrijker als ooit. 

Het zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn; de acties van de boeren. Ook Ben is 1 oktober met de trekker naar het Malieveld getogen om zijn stem te laten horen. Een boer laat zijn bedrijf en zijn dieren niet graag alleen. Het werk gaat immers altijd door, maar het is noodzaak dat we als sector van ons laten horen. Want genoeg = genoeg

Voor vele boeren zijn het onzekere tijden na de uitspraken door een politicus augustus j.l dat we een stikstof probleem hebben en dat de boeren moeten halveren met hun veestapel. 

De zoveelste maatregel waar de boeren mee te maken krijgen. 

Inhoudelijk zal ik mij er verder niet over uit laten. Jullie hebben zelf alle berichtgevingen mee gekregen denk ik....

Bio-industrie, megastallen, stikstof, wel of niet in de wei. De agrarische sector komt nogal eens in het nieuws. En meestal minder positief. Er bestaan veel misverstanden over de boeren en het leven op het platteland. Over het algemeen wordt er meer OVER de boeren gesproken als dat er MET de boeren wordt gesproken. Dit komt deels natuurlijk ook omdat de kloof tussen boer en burger steeds groter wordt.

Over onze boeren

Ook wij merken dat als multifunctionele veehouderij. De burger/consument lijkt steeds verder verwijderd van het platteland en van de boeren: de voedselmakers. De boeren van Nederland zijn de allerbeste van de wereld, en produceren hoogwaardige voeding die voldoet aan de strengste eisen die je je maar kunt bedenken. Ook al lijkt het af en toe dat de media en/of overheid je anders wil doen geloven!

Cijfers, fabels en feiten zal ik jullie hier onthouden en hier is wellicht meer als genoeg op internet over te vinden. Trek hier je eigen conclusie. 

De boeren krijgen steeds meer te maken met veranderende regelgeving, moeten veel investeren om te voldoen aan de regelgeving vanuit de regering en vanuit de Europese unie. Of dit allemaal zo eerlijk is t.o.v de boeren dat stel ik ter discussie. 

Trots!

Caroline van der Plas (boerburgerbeweging) legt in het kort uit waarom de boeren nu zo boos zijn: 

https://nos.nl/video/2314632-waarom-zijn-veel-boeren-boos.html

 

 

Wij zullen ons blijven inzetten voor de sector en ons product waar we TROTS op zijn. 

Wij zullen ons blijven inzetten voor de hele agrarische sector waar we TROTS op zijn. 

Wij nodigen iedereen graag uit op onze boerderij om jullie vragen te beantwoorden, de dialoog aan te gaan en laten jullie graag zien hoe we onze dieren huisvesten, hoe we de dieren verzorgen en natuurlijk laten we jullie proeven van ons (h)eerlijke product waar Nederland groot mee is geworden MELK.

 

Graag zou ik iedereen mee willen geven als jullie weer eens in de supermarkt komen: kijk eens op de etiketten waar jullie voedsel vandaan komt!

Of nog beter: Koop het bij de lokale boer op de hoek.

Veranderen doen we samen!