Duurzaamheid

Op onze boerderij staat duurzaamheid hoog aangeschreven. We willen immers dat mensen ook in de toekomst van onze heerlijke producten kunnen blijven proeven. Zo hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen op de schuren en loopstal, maar maken we ook gebruik van een eigen (water)bron en een voorkoeler op de melktank. Tevens bevinden zich ledlampen in de loopstal, bevindt zich een frequentieregelaar op de vacuümpomp en zit er minder fosfaat in ons voer.

Onze afnemer

Altijd in ontwikkeling

De hoogwaardige melk die onze koeien produceren wordt geleverd aan FrieslandCampina. Een organisatie die hoge eisen stelt aan de boeren die melk leveren. Niet alleen op het gebied van kwaliteit, maar ook op het gebied van duurzaamheid en weidegang. Om te zorgen dat de melk onder de best mogelijke omstandigheden wordt geproduceerd, is Foqus planet in het leven geroepen.  

Op het gebied van duurzaamheid blijven we ons ontwikkelen. Indien mogelijk en noodzakelijk zullen we uitbreidingen aanbrengen, zoals het terugwinnen en hergebruiken van (warm) water. 

Consumenten kiezen op basis van kwaliteit, transparantie, duurzaamheid en weidegang. Kwaliteit begint bij de melkveehouder – met Foqus planet – en eindigt met het product. Friesland Campina beheert de hele productieketen, van gras tot glas. Door de beste melk te produceren, ontstaat de continuïteit die zo belangrijk is voor de toekomst van onze melkveehouders, de coöperatie en ons bedrijf. (bron: https://www.frieslandcampina.com/nl/)

Korte Keten

Een korte keten is een korte verbinding tussen de boer en de consument. Vaak in de vorm van een boerderijwinkel, een groentepakket direct bij de boer vandaan, een boerenmarkt of een ander initiatief.

Deze korte verbinding kan leiden tot minder transport (en dus minder CO2-uitstoot) en een betere prijs voor de producent, omdat hij deze met minder partijen hoeft te delen.

Wij vinden het, als voedselmakers,  belangrijk dat de consument weet waar zijn/haar voedsel vandaan komt. En wij werken dan ook graag mee aan de promotie van streekproducten, en voedsel van eigen bodem. 

Geen voedsel wat vaak mijlenver wordt weggehaald, lange reizen heeft afgelegd over de weg, via het water of de lucht. 

De maatschappij is aan vernieuwing toe, en ook de consument mag zich bewust worden van eerlijk geproduceerd voedsel uit eigen land. 

Bent u eens eerlijk....staat u er als consument wel eens bij stil, als u uw boodschappen doet bij de supermarkt waar uw voedsel vandaan komt? Kijk u wel eens op de etiketten naar het "land van oorsprong"? 

 

 

Via het landelijk platform FINDFARM kunt u boerderij winkels bij u in de buurt vinden, die lokaal geproduceerd voedsel aanbieden.