Dierenleven/pony's

 

Paarden/pony's zijn altijd erg belangrijk geweest in het leven van zowel Bennie als Monique. Bennie heeft van huis uit veel gewerkt met paarden als hulp op de boerderij. Monique heeft jarenlang veel (fanatiek) gereden en werkzaam geweest op grote stallen als verzorgster (groom).

 

Op het moment zijn we in het bezit van 4 heerlijke pony's: Dixie, Sem, Akbhar en Bhaqir. Noa het veulen van Dixie uit 2017 is verkocht maar blijft wel op ons bedrijf in stalling staan. We stellen onze pony's hieronder graag aan u voor.

 

Darlin Dixie Kodie (Dixie) is een zeer veelzijdige merrie die we in september 2012 over hebben genomen van een vriendin die er geen tijd meer voor had.
Dixie is geboren in 2002, wat haar al een dame op leeftijd maakt.
Ze heeft 3 jaar geleden bij ons haar eerste veulen gekregen Sem. Dixie haar vader is een American Paint horse (Red Pebbles).
Dixie wordt vooral ingezet bij de het werk met jongeren en ze heeft hier ook erg veel geduld mee. Af en toe wordt ze nog bereden.
We hopen dit jaar (2019) nog 1 keer een veulen van haar te fokken.


 

 

Sam's Nugget "van de Weiden" (Sem) is bij ons geboren op 3 juni 2016. Sem is Dixie haar eerste veulen. De combinatie blijkt de juiste te zijn. De allround kwaliteiten van moeders kant en het koelbloedige van vaders kant (Rocky Mountain horse).

Sem heeft een zeer fijn karakter, zachtaardig en sensitief. Hij is in de omgang erg gemakkelijk, maar heeft wel duidelijke regels en grenzen nodig. 
Sem zal in de toekomst ingereden worden als hij oud genoeg is. Op dit moment loopt hij voornamelijk in de groep en doen we wat kleine grondwerk oefeningen met hem.


 

 

Akbhar van "stal break of dawn" is een Shetlandpony en geboren in 2007. We hebben hem samen met Bhaqir van stal "break of dawn" gekocht in 2009.
Akbhar is een erg vriendelijke pony die zeer goed met kinderen overweg kan.
Wij noemen hem dan ook onze kindervriend!

De Shetlandpony lijkt erg onder gewaardeerd te worden. Het zijn ijzersterke pony's die, mits de juiste opvoeding, vrienden voor het leven blijken te zijn, en zeer breed inzetbaar in verschillende takken van sport maar zeer zeker ook leuke kinderpony's of zoals bij ons als coach pony voor vooral de kinderen


Bhaqir van "stal break of dawn" is ook een Shetlandpony en geboren in 2008. En  Akbhar zijn grote vriend; ze zijn onafscheidelijk. Bhaqir is net als Akbhar erg vriendelijk maar heeft net even wat meer tijd nodig aan je te wennen als Akbhar.
Bhaqir wordt regelmatig ingezet voor het coachen, ook voor volwassen. Deelnemers zijn geraakt door zijn gevoeligheid.

De Shetlandpony komt van de gelijknamige eilanden ten noordoosten van Schotland. Het is er altijd koud en winderig en er groeit bijna niets eetbaars. Een ponyras dat zich onder dergelijke omstandigheden staande moet houden, is taai, sober en sterk. Daarnaast moet het klein zijn, want er is immers maar weinig voedselaanbod! Voor een betere bescherming tegen regen, wind en kou, krijgt de Shetlander in het winterseizoen een super dikke vacht. Ook de staart en manen zijn om deze redenen weelderig.