De Weiden - pony's

Paarden en pony's zijn altijd erg belangrijk geweest in het leven van zowel Bennie als Monique. Bennie heeft van huis uit veel gewerkt met paarden als hulp op de boerderij. Monique heeft jarenlang veel (fanatiek) gereden en is werkzaam geweest op grote, internationale springstallen als verzorgster (groom).

 

Op het moment zijn we in het bezit van een viertal heerlijke pony's: Dixie, Sem, Akbhar en Bhaqir. De pony's worden vooral ingezet tijdens mijn werk als paardencoach. Kijk hiervoor op mijn eigen website: https://www.deweidenpaardencoaching.nl/

Darlin Dixie Kodie (Dixie) is een zeer veelzijdige merrie die we in september 2012 over hebben genomen van een vriendin die er geen tijd meer voor had.
Dixie is geboren in 2002, wat haar al een dame op leeftijd maakt.
Ze heeft drie jaar geleden bij ons haar eerste veulen gekregen: Sem. 
Dixie haar vader is een American Paint horse (Red Pebbles).

Dixie wordt momenteel vooral ingezet bij de het werk met jongeren en ze heeft hier ook erg veel geduld mee.
Helaas hebben we op vrijdag 23-9-2022 veel te vroeg afscheid moeten nemen van DixieSam's Nugget "van de Weiden" (Sem) is bij ons geboren op 3 juni 2016. Sem is Dixie haar eerste veulen.

De combinatie blijkt de juiste te zijn. De allround kwaliteiten van moeders kant en het koelbloedige van vaders kant (Rocky Mountain horse).

Sem heeft een zeer fijn karakter, zachtaardig en sensitief. Hij is in de omgang erg gemakkelijk, maar heeft wel duidelijke regels en grenzen nodig. 

Sem zal in de toekomst ingereden worden als hij oud genoeg is. Op dit moment loopt hij voornamelijk in de groep en doen we wat kleine grondwerk oefeningen met hem.


Akbhar van stal Break of Dawn is een shetlandpony en geboren in 2007. We hebben hem samen met Bhaqir gekocht in 2009.

Akbhar is een erg vriendelijke pony die zeer goed met kinderen overweg kan.
Wij noemen hem dan ook niet voor niets onze kindervriend!

De shetlandpony lijkt erg onder gewaardeerd te worden. Het zijn ijzersterke pony's die, mits ze de juiste opvoeding krijgen, vrienden voor het leven blijken te zijn. Ook zijn ze zeer breed inzetbaar in verschillende takken van sport. Het zijn zeer leuke kinderpony's die -zoals bij ons- ook in te zetten zijn als coach pony. Vooral bij kinderen.


Bhaqir van stal Break of Dawn is ook een shetlandpony en geboren in 2008. Hij en Akbhar zijn grote vrienden; ze zijn onafscheidelijk van elkaar.

Bhaqir is net als Akbhar erg vriendelijk, maar heeft net even wat meer tijd nodig aan je te wennen. Hij is een zeer gevoelige pony, waardoor hij erg geschikt is om mee te coachen.  

Als coachpony wordt Bhaqir vaak ingezet bij kinderen en volwassenen. Het is een erg fijne coachpony die graag meewerkt. Hij zal het echter gelijk laten weten wanneer je zelf niet duidelijk bent.

Bhaqir is een echte macho, een kleine pony met een zeer groot ego!