De Weiden - Bennie en Monique

Bennie (1965) is geboren en opgegroeid op de boerderij in Weerselo. Samen met zijn vader Bernard Weiden senior zwaaide hij de scepter op de boerderij die tot 2010 in Weerselo heeft gestaan.
De woning bestaat nog, het boerenbedrijf is in juni 2010 verhuisd naar Beltrum.
In het verleden was het een gemengd bedrijf (varkens en koeien), tegenwoordig zijn er nog alleen de koeien als belangrijkste bron van inkomsten. 
Bennie is veehouder en boer in hart en nieren, en de boerderij is zijn trots. Hij deelt dan ook graag zijn verhalen, werk en erf met de mensen die de boerderij bezoeken.

Het begon ooit in Weerselo aan de Haarstraat...

 

 

 

Bennie zijn ouders "Boerkamps" Bernard en Sien Ribbert in 1963 voor de oude boerderij aan de Haarstraat 29 in Weerselo, samen met zus Francien Sleiderink.

Bronnen:
www.wiewaswie.nl

bidprentjes heemkunde Weerselo
Boerschap de Nijstad van Hennie Engelbertink

Archief gemeente Dinkelland

Monique (1967) is geboren en getogen in Venlo. Van huis uit paardenverzorgster, en hondentrimster. Door allerlei studies kwam ze in 1995 in Deventer terecht en runde ze hier 15 jaar haar eigen honden trimsalon. In 2010 heeft ze haar honden trimsalon verkocht, om samen met Bennie op de boerderij te gaan wonen en werken. 

Van fulltime hondentrimster tot fulltime boerin en duizendpoot was een behoorlijke cultuurshock, maar Monique is dan ook mega TROTS het bedrijf samen met Bennie, door de jaren heen opgebouwd te hebben tot een multifunctionele veehouderij. 

Een bedrijf wat al vele stormen heeft doorstaan. 

Allebei hebben ze 1 grote passie:  “leven en werken met mens en dier”

De boerderij is uitgegroeid tot een modern, multifunctioneel bedrijf waar we TROTS op zijn, en gezien mag worden!