Ben, Monique en Lisa

Ben (1965) is geboren en opgegroeid op de boerderij in Weerselo. Samen met zijn vader Bernard Weiden senior zwaaide hij de scepter op de boerderij die tot 2010 in Weerselo heeft gestaan.
De woning bestaat nog, het boerenbedrijf is in juni 2010 verhuisd naar Beltrum.
In het verleden was het een gemengd bedrijf (varkens en koeien), tegenwoordig zijn er nog alleen de koeien als belangrijkste bron van inkomsten. 
Ben is veehouder en boer in hart en nieren, en de boerderij is zijn trots. Hij deelt dan ook graag zijn verhalen, werk en erf met de mensen die de boerderij bezoeken.

Het begon ooit in Weerselo aan de Haarstraat...

 

 

 

Ben zijn ouders "Boerkamps" Bernard en Sien Ribbert in 1963 voor de oude boerderij aan de Haarstraat 29 in Weerselo, samen met zus Francien Sleiderink.

Bronnen:
www.wiewaswie.nl

bidprentjes heemkunde Weerselo
Boerschap de Nijstad van Hennie Engelbertink

Archief gemeente Dinkelland

Monique (1967) is geboren en getogen in Venlo. Van huis uit paardenverzorgster, en hondentrimster. Door allerlei studies kwam ze in 1995 in Deventer terecht en runde ze hier 15 jaar haar eigen honden trimsalon. In 2010 heeft ze haar honden trimsalon verkocht, om samen met Ben op de boerderij te gaan wonen. 

Monique heeft hier inmiddels haar eigen "imperium" opgebouwd. Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk voor Monique. Ze heeft vele opleidingen gedaan en heeft nu haar eigen paardencoach praktijk op de boerderij. 
Maar er is meer want Monique heeft haar oude hobby ook weer opgepakt,

namelijk het trainen van honden en haar kennis doorgeven aan andere mensen. In 2024 heeft ze haar eigen detectie trainingscentrum opgezet (DIDGERIDOO detectie)

Hallo mijn naam is Lisa Nijenhuis. Ik ben 20 jaar en nu al ruim 4 jaar werkzaam bij Melkveehouderij en Bezoekboerderij De Weiden.

Wekelijks ben ik op de dinsdag aan het werk bij Bennie en Monique op de boerderij. Hier begin ik ’s ochtends met melken en vervolgens verzorg ik de koeien en alle andere dieren op het bedrijf.  Daarnaast ben ik ook vaak in mijn vrije tijd op de boerderij te vinden om mensen rond te leiden en het helpen bij het begeleiden van stagiaires.

Ook verzorg ik op het bedrijf het concept Adopteer een koe.  Dit houd in dan mensen via mij bij Bennie en Monique op de boerderij een koe of kalfje kunnen adopteren voor 50 euro per jaar. De adoptiemensen zijn altijd welkom om te komen kijken en wij nemen ze mee in het proces van kalfje naar melkkoe. Tevens organiseren we 1 maal per jaar een adopteer een koe dag en schrijven we elk kwartaal een nieuwsbrief voor al onze adoptievrienden. Met het bedrag wat we met adopteer een koe verdienen, besteden wij aan verrijking (koe borstel,  kalverendekjes, waterbakken enz.) voor onze kalfjes en koeien.