Overige dieren

Uiteraard hebben we nog andere dieren, die we hier ook graag willen noemen:

 

 

Een bonte verzameling aan kippen voor de heerlijke verse eitjes. Zoals de Brahma kip, Marans kip, Noord Hollandse blauwe kip en nog enkele oudere krielkippen. 

 

 

Onze voortuin word bewoond door enkele eenden; 1 koppel Mandarijn eenden en 1 koppel Hollandse kwakers. De eieren worden door de dieren zelf uitgebroed en de kuikens houden we zelf of worden verkocht als we teveel krijgen. 


 

 

En wat is een boerderij zonder katten. We hebben op dit moment 3 herplaats katten: Truffel, Nimo en Rusty. Truffel en Nimo zijn hier alweer enkele jaren. Rusty hebben we pas opgevangen en hij moet even wennen aan zijn nieuwe "boerderij leven".
Met onze katten wordt niet gefokt. Allen zijn gecastreerd/gesteriliseerd. 

 

Helaas hebben we op dinsdag 5-2-2019 afscheid moeten nemen van Truffel. Waarschijnlijk door mensen vergiftigd die niet zo dol zijn op katten. Truffel is nog onderzocht door onze dierenarts 's avonds laat, maar helaas was ze niet meer te redden en hebben we haar in laten slapen. RIP Truffel


 

Onze varkens leven in een zo natuurlijk mogelijk omgeving. Hier en daar worden ze ook ingezet als hulpje in de tuin of grasland om alles om te spitten, wat ons weer een hoop werk bespaart. 

Op dit moment hebben we Tamworth varkens. In het verleden waren dit de Bentheimer varkens. 


 

En bij de volierevogels vinden we de Barrabant Parkiet, enkele koppels agaporniden en Japanse kwartels.

Af en toe hebben we jonge vogels die te koop zijn. 

 

Sinds april 2019 zijn we in het bezit van 2 zeer bijzondere Amazone papegaaien Kiki en Goofy. 
De beide papegaaien komen uit de opvang en er werd een nieuw huis voor deze dames gezocht.

Amazone papegaaien vormen een geslacht van papegaaiachtigen uit de familie papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld. De vogels zijn middelgroot, overwegend groen gekleurd met vaak enkele blauwe en gele kleuraccenten op de kop en een korte staart (bron: Wikepedia).
Wij kweken niet met deze vogels.