de Weiden - Rondleidingen

Rondleidingen zijn het gehele jaar door mogelijk (op afspraak!), van maandag t/m zondag.

De rondleidingen worden verzorgd door Monique, en u kunt met eigen ogen aanschouwen hoe we onze koeien huisvesten en hoe onze koeien in de zomer heerlijk liggen te zonnen in de wei.

Maar ook laten we u kennismaken met onze andere dieren, zoals de Alpaca. We nemen u mee op een gezellige rondleiding, waarin u alles te weten kunt komen over de dieren die wij houden naast onze koeien.

U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee in onze moderne ontvangstruimte waar u foto’s getoond worden die wij door de jaren heen verzameld hebben. Ook zal er een filmpje getoond worden hoe onze koeien automatisch gemolken worden. Daarna maken we met u een ronde langs al onze dieren. Voor de kinderen staat Bennie klaar om een rondje op de tractor te maken.

Ook bestaat de mogelijkheid een melkbeurt mee te lopen. We melken ‘s morgens om 06.30 uur en ‘s avonds om 17.45 uur. Een melkbeurt zal ongeveer een uur in beslag nemen. We raden u hierbij aan kleding aan te doen wat vies mag worden. Een overall en laarzen zullen door ons ter beschikking worden gesteld.

Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zullen u vragen overschoenen te dragen bij het bezoek aan ons bedrijf, en eventueel uw schoenen te ontsmetten op een speciaal daarvoor bestemde mat.

Kosten van de rondleiding zijn € 10,00 per persoon. Kinderen onder 5 jaar zijn gratis. Bij grotere groepen hebben wij speciale tarieven. Vraagt u naar de mogelijkheden.
Voor het meelopen van een melkbeurt vragen wij een vergoeding van € 15,00 per persoon (maximaal 2 personen per melkbeurt).

Honden zijn i.v.m. hygiëne tijdens de rondleiding helaas niet toegestaan (er is eventueel een kennel aanwezig waar de hond in kan).

Enkele tips en regels voor de rondleidingen kunt u hier lezen.