Reacties van leerlingen

Stage

Ik doe de opleiding melkveehouderij. Voor school moet ik een verplichte interne stage lopen.

Toen ben ik via de site op het bedrijf van Bennie en Monique terecht gekomen. Na contact te hebben gelegd met hun heb ik besloten om op dit bedrijf de interne stage te doen. Ik heb in totaal 8 weken interne stage gelopen. Bij aankomst was alles voor mij een beetje wennen. Maar ik voelde mij al snel op mijn plek. Door de goede begeleiding ontwikkelde ik mij niet alleen als stagiair maar ook als persoon. Door de hele stage heen werd er door Monique vragen gesteld. Zowel over de werkzaamheden tijdens stage als persoonlijke vragen. Met de antwoorden die ik gaf op de persoonlijke vragen ging zij onderzoek doen waar mijn zwakke punten liggen. Dit heeft mij er meer van bewust gemaakt waar ik tegen aan loop en hoe ik het kan verbeteren. In de avonden sliep ik in een pipowagen waar ik rust had voor mezelf. Soms was er een beetje onduidelijkheid met communicatie tijdens de stage. Ik vind dit een goed stage bedrijf waar je als stagiair persoonlijk goed kan ontwikkelen en ook veel kennis mee krijg over hoe je een melkveebedrijf moet runnen.

Hoi, ik ben  en ik volg de opleiding Manager Retail op het Zone college in Doetinchem. Ik heb
van september 2021 tot juni 2022 stagegelopen bij De Weiden. Ik heb dit jaar als gezellig, positief en leerzaam
ervaren.
Ik heb een jaar lang op woensdag stagegelopen, met op het laatst een blok stage van twee weken. Elke
woensdag als ik op het bedrijf kwam voelde ik me meteen welkom en keek ik uit naar wat ik die dag ging doen.
Naast de klusjes die elke dag gedaan moesten worden heb ik elke woensdag wel iets geleerd. Door het jaar
heen heb ik veel theoretische informatie geleerd over de verschillende dieren op het bedrijf, maar ook in de
praktijk mocht ik meehelpen en hier heb ik ook veel van geleerd.
Ook heb ik dit jaar veel persoonlijke ontwikkelingen door gemaakt met behulp van Monique, ik heb veel
interessante gesprekken gehad met Monique en ook heb ik handvaten meegekregen waar ik mijn hele leven
profijt van zal hebben.
Mijn laatste twee weken waren blokstage en mocht ik intern op het bedrijf verblijven. Deze weken waren toch
wel het hoogtepunt van mijn hele stage jaar, omdat het ten eerste super gezellig was en ik nog beter het
bedrijf heb leren kennen en het gewoon erg naar mijn zin heb gehad.
Ik wil Monique en Bennie nogmaals bedanken en ook ben ik erg dankbaar dat ik een jaar stage heb mogen
lopen op hun bedrijf. Ik hoop dat ze nog veel andere stagiairs deze ervaring en kennis kunnen meegeven.

Lotte Huurneman

Van C. september 2021

Hoi ik ben niet zo lang bij je geweest maar ik vind het wel leuk. Door deze snuffelstage ben ik er wel achter gekomen dat ik toch liever iets anders ga doen. Ik vind de geiten wel erg lief.

Van R. maart 2021

Ik heb bijzonder veel geleerd van en bij jullie. Door mijn autisme snap ik niet altijd even goed wat er van mij verwacht wordt. Voor mij is het heel belangrijk dat er duideijkheid is. 
Jullie snappen mij en weten ook hoe het in mijn bolletje werkt zo af en toe. Dank je wel!!

Van L. juli 2020

 

Hallo mijn naam is……. en ik doe de opleiding paraveterinair/ dierenartsassistent (leerjaar 1).

Ik heb bij De Weiden in april 2020 tot juli 2020 stage gelopen. De stage was ontzettend leuk en leerzaam. Ik heb super veel geleerd op dit mooie multifunctionele bedrijf. Ik heb niet alleen veel over alle dieren geleerd, maar ik heb ook veel geleerd over mij zelf.
Als leerdoel voor deze stage wilde ik graag leren melken en dat aan het einde zelfstandig te kunnen doen. Bennie en Monique hebben mij  hierbij erg goed begeleid waardoor ik mijn leerdoel succesvol kon afronden. Het was ontzettend prettig om met Bennie en Monique samen te werken.

Het raakte mij om te zien hoeveel tijd, energie en liefde Bennie en Monique steken in het bedrijf en in de dieren. Zo mooi!! Ik heb het erg naar mijn zin gehad en erg genoten van alle ervaringen die ik heb mogen op doen op de boerderij. Dit bedrijf vind ik zeker een aanrader als stage plek!

Bennie en Monique nogmaals bedankt voor deze geweldige tijd.

Van M. juni 2019:

Mijn stage bij De Weiden is heel leerzaam geweest. Ik heb niet alleen veel geleerd over de melkveehouderij, maar ook kennisgemaakt met veel andere diersoorten. Het was heel leuk om in de afgelopen weken zoveel te leren over alle dieren. Ook het team is heel gezellig en fijn om mee samen te werken. Ik heb bovendien de mogelijkheid gekregen om mij op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Kortom, mijn stage bij De Weiden was een onvergetelijke ervaring!


Van B. september 2018: 

Hallo ik ben B, ik ben 18 jaar en ik doe de opleiding paraveterinair/dierenartsassistente.

Ik heb vorig jaar maart/april een interne stage gelopen bij Monique en Bennie op de boerderij! Dit was een heel leuke en leerzame ervaring.

Het is een heel mooi en veelzijdig bedrijf waar je met veel dieren te maken krijgt. Ik mocht vaak mee helpen met het melken van de koeien. En ik vond het heel inspirerend hoe ze omgingen met de dieren en heb daar ook een andere kijk op gekregen. Daarnaast vond ik het coachen met paarden ook erg inspirerend om over te horen en te zien.

Ook heb ik erg genoten van de maaltijden uit eigen tuin! Het heeft me een heel mooie kijk gegeven van het leven op de boerderij. Het was en is nog steeds heel mooi en dankbaar werk en heb er erg van genoten, om het van zo dichtbij mee te mogen maken.


Van N. januari 2018:

Mijn stage bij De Weiden.

Ik heb een leuke, leerzame en gezellige stage periode gehad bij De Weiden. Ik heb veel geleerd van allerlei verschillende dieren, niet alleen de verzorging maar ook de algemene kennis over de dieren is vooruit gegaan. Het is fijn dat je met alle dieren in aanraking komt ook al kom je maar voor bijvoorbeeld 1 diersoort. Zo leer je met alle dieren een beetje omgaan en ga je met meer kennis weg over de verschillende dieren dan alleen het specifieke diersoort waar je voor kwam.


Van M. maart 2018:

Na de wat moeilijke start omdat ik niet direct alles goed snap, heb ik een erg fijne tijd bij de weiden gehad. Bennie en Monique hebben veel geduld met mij gehad. Ik wilde graag boer worden maar omdat ik nu mee heb gemaakt dat het wel hard werken is, ga ik toch maar iets anders doen. 
Toch bedankt voor de leerzame tijd. 


Van N. december 2018:

Bennie en Monique bedankt voor de leuke stage tijd die ik bij jullie ook in huis heb mogen meemaken. Op en neer reizen was te ver en heb dus 3 maanden bij jullie gewoond en zo dus echt alles van de boerderij mee gekregen, ook 's avonds als er een kalfje geboren werd. 
Ik heb kennis gemaakt met het coachen met de pony's en hier veel van over mezelf geleerd. 
Het waren lange dagen en heb veel geslapen toen ik thuis kwam maar het was erg leuk. Ook het contact met de andere stagiaires. 


Van G. januari 2017:

Ik heb veel geleerd bij deze boerderij. Over de dieren, de verzorging maar ook over mijzelf. Dat ik eerst moet kijken wat ik zelf naar de dieren uitstraal, en dat ik rustig moet zijn anders worden de dieren ook onrustig. Bij het melken is het ook belangrijk dat ik rustig blijf anders krijgen we veel mest in de melkstal. 
Bennie is heel rustig en daar wordt ik ook rustig van. 


Van R. september 2017:

Veel geleerd op dit bedrijf, leuke mensen, leerzame stage ook mbt het vee. 

Bedankt!


Van L. augustus 2016:

Ik heb een hele leuke tijd gehad bij de Weiden en veel geleerd over de verschillende dieren en ook over de omgang met de dieren. Ook het melken was leuk ondanks dat ik 06.30 uur wel vroeg vind!


Van A. juli 2016:

Bedankt dat ik een dagje bij jullie mee heb mogen lopen. Ik heb een 7.2 voor mijn verslag gehaald. 
A. uit Amsterdam